Vroegeinterventie

Direct aanmelden voor een quickscan Meer »

Quickscan

Direct aanmelden voor een Quickscan door een revalidatiearts Meer »

Partners Vroege Interventie

Het VI-centrum bij u in de buurt. Meer »

Arbeidsrevalidatie

Arbeidsrevalidatie kan een eerste stap betekenen op de weg (terug) naar werk. Meer »

Persoonlijke aanpak

Wij spreken cliënten aan op hun eigen verantwoordelijkheid en gaan uit van hun mogelijkheden en niet van hun beperkingen. Meer »

 

Promotie onderzoek kosteneffectiviteit VI

Promotieonderzoek: kosteneffectiviteit van Vroege Interventie

Waarom dit onderzoek? Arbeidsrevalidatie is reeds aangetoond bewezen effectief op de verbetering van de arbeidsparticipatie en de reductie van zorgkosten. Echter, onduidelijk is hoeveel uur en welke inhoud aan arbeidsrevalidatie het meest (kosten)effectief is. De Vroege Interventie arbeidsrevalidatie die momenteel wordt aangeboden bestaat uit ongeveer 100 uur behandeling. Er zijn aanwijzingen in de literatuur dat een korter programma van ongeveer 40 uur even effectief kan zijn voor functioneren in arbeid, maar kosten-effectiever in vergelijking met het huidige Vroege Interventie programma. In een promotieonderzoek wordt het huidige Vroege Interventie arbeidsrevalidatie programma vergeleken met een nieuw Vroege Interventie arbeidsrevalidatieprogramma van 40 uur. Vier revalidatiecentra doen mee aan het onderzoek: Adelante, Libra, Heliomare en Roessingh.

VInetwerk-landkaart oz

Doel van het onderzoek

Tot het meest geschikte en (kosten)effectieve behandelprogramma komen voor mensen die langer dan zes weken geheel of gedeeltelijk verzuimen met een arbeidsbeperking als gevolg van aspecifieke klachten aan het houding en bewegingsapparaat.

art trials tb

2016_04_09_LNCP_091379